torstai 25. helmikuuta 2016

Äkkilähtö klinikalle

Teen tällaisen pikaisen postauksen tämänpäiväisestä. Huomenna olen asiasta viisaampi. Olen edelleen aika shokissa, joten teksti saattaa olla sekava.

Meidän estetreenit eivät loppuneet mukavaan tilanteeseen, kun selästä alas tullessani alkoi Seba kuopia, niinkuin haluaisi piehtaroimaan. No minä topakasti käskin, että ei nyt voi kun satula selässä.

Joskus aiemmin annoin Seban piehtaroida hikitreenin jälkeen ja ajattelin, että josko se nyt haluaa kun kutittaa ja oli hionnut. Vermeet pois suitsia lukuunottamatta, kävi kyljellään ensin kauan kuovittuan, hieraisi kaulaa hiekkaan, nousi ylös.. "tässäkö se oli?" Mallaili uutta paikkaa ja kun paikan löysi, jähmettyi kyljelleen ja sitten nousi ylös.. Heti sanoin "nyt ei ole kaikki ok tällä on ähky"

Soitto äkkiä tallin omistajalle että tuleppa katsomaan.. ei saatu mahaääniä edes kuunneltua, Seba oli levoton ja halusi vain kyljelleen.. Melassivesikään ei mennyt. Äkkiä soitto eläinlääkärille ja tulos, heti klinikalle.

Se siis teki tarpeita, mutta kokoajan halusi kyljelleen vaikka talutteli. Käveli myös ajoittain irvistäen pää vinossa ja häntää suoristaen, huusi (hirnui). Nopeasti sain klinikalta kiinni eläinlääkärin ja  heti heppa koppiin ja klinikalle.

Kaveri otti kuvan, kun lähti mukaan estetreenien jälkeen. Iso kiitos hänelle, kun oli koko päivän kanssani tukena.


Kopissa potki ja kuopi, klinikalla potki ja kuopi ja ei malttanut olla paikoillaan. Kipulääkettä, ei auta. Ja yhdestä neulasta alkoi verenvuoto ryntäisiin asti. Pakkopilttuuseen, lisää kipulääkettä,rauhoittavaa, tippaan kera huulipuristimen (oli niin kipeä) ja tutkimuksia.. Edelleen levoton. Lopuksi vielä lisää piikkejä.

Toinen eläinlääkäri soitettiin paikalle. tutki itse uudestaan.. Ei selvyyttä

Lopetuspiikki tai leikkaus prosentein 50/50?

No sanoinhan mä että leikkaus, kun ei tiedetty mikä on..

Sinne jäi Seba leikkaus valmisteluun ja minä itkien poistuin.



Puhelua odottelin 4 tuntia, kunnes sieltä soitettiin.

"Seba on juuri herännyt ja noussut ylös ja kovasti tokkurassa jo yrittää seurustella"

Sitten itkultani en kunnolla kuullut, mitä oli ollut, mutta jotain kiertynyt ohutsuolien ympärille ja leikkaus oli oikea vaihtoehto, kun sitä ei olisi rektaalisesti voitu havaita, joten oikean valinnan tein. Sain niin nopeasti tallilta apua ja kyydin klinikalle, ettei suolisto ollut kerennyt tummuta. Iso kiitos heille! Meillä ollut Seban kanssa suojelusenkelit olkapäillä.

Huomenna saan taas puhelua 8 jälkeen aamulla, miten Seba voi ja jos kaikki ok niin pääsen sitä katsomaan heti.

Mitä jos en olisikaan ollut tänään tallilla? Olisiko se tullut vaiva esiin yöllä. Ratsastuksen jälkeen suoli ruennut toimimaan ja silloin kivut tulleet esille. On meillä ollut onnea matkassa, vaikka tosin huonoakin sellaista

Huomenna taas asiasta viisaampi. Estekuvat ja videot saavat nyt odottaa.



4 kommenttia:

  1. Hui! Tsemppiä, todella hurja juttu! Toivottavasti toipuminen lähtee sujumaan hyvin.

    Www.prosessiratsastaja.blogspot.fi

    VastaaPoista
  2. Tiedän tasan tarkkaan miltä tuo tuntuu. Onneksi sinulla oli asian suhteen edes ripaus onnea, ja että asutte klinikan lähellä. Toivottavasti Seba tulee kuntoon!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Uskon Laura.. Ja joo onneksi klinikka lähellä ja apu oli heti saatavilla

      Poista